El Festival

El Festival de pop, rock i folk dels Països Catalans ‘Accents' va néixer a Reus l'any 2014 impulsat per l'associació Empenta Cultural amb l'objectiu de dotar a la ciutat de Reus d'una programació de música en català integrada per les darreres propostes musicals que sorgeixen al nostre país i cantades bàsicament en català procedents d'arreu dels Països Catalans. Aquestes propostes generalment no es podien escoltar en directe a la comarca en un cicle o de forma regular.

Així, durant les primeres quatre edicions han passat per diversos escenaris de Reus (el Centre d'Art Cal Massó i el Teatre Bartrina), més de 50 artistes procedents d'arreu dels Països Catalans amb noms ja consagrats com són Roger Mas, Cris Juanico, Joan Isaac, David Carabén, Feliu Ventura, Quico Pi de la Serra, Judit Nedderman, Xarim Aresté, Pau Alabajos, Xavier Baró, Sanjosex, Pau Riba i també amb artistes de les nostres comarques com Fito Luri, Joan Reig, Montse Castellà, Sílvio, Albert Basora o Albert Jordà

A Reus s'ha pogut escoltar música en català amb tots els accents de la nostra llengua (artistes del Camp de Tarragona, de Barcelona, del País Valencià, de les Illes, de les terres de Ponent, de l'Empordà i fins i tot de la Val d'Aran). Aquests artistes han presentat les seves creacions davant d'un públic que ha respost omplint els diversos escenaris i recolzant aquest festival que des de la seva creació ha comptat amb el periodista i programador musical Isaac Albesa com a director artístic.

Enguany, el festival vol donar un salt qualitatiu i quantitatiu i per això ha decidir créixer traslladant els concerts a d'altres espais de la ciutat de Reus (Jardins de la Casa Rull, Teatre Fortuny i Bravium Teatre) i a d'altres localitats properes a Reus, com són Riudoms, Cambrils i Mont-roig del Camp (Baix Camp), a Alcover (Alt Camp) i a Falset (Priorat). D'aquesta manera s'aconsegueix també l'objectiu de fer partícip en aquest projecte de festival itinerant el públic d'aquestes localitats, creant al mateix temps sinèrgies entre els espectadors de totes les localitats i els respectius ajuntaments que s'han decidit de sumar-se al projecte del Festival Accents.

Festival Accents edició 2019
 

 

 

Edició 2018

Cinquena edició

Edició 2018 Festival accents
 

 

Edició 2017

La quarta edició de l'Accents es va sumar també a l'any de la Capitalitat Cultural de Reus amb dos concerts especials: el de Guillem Anguera i amics i el concert de tribut a Pau Riba en el qual mitja dotzena d'artistes de Reus van pujar a l'escenari amb el cantautor per interpretar les seves cançons i col·laborar-hi també a la part final.

El cartell el va completar Pep Gimeno Botifarra, el projecte ‘Càntut' de Sanjosex i Carles Belda, Espaldamaceta, Renaldo i Clara i la cantautora de Ponent Meritxell Gené, presentant els seus darrers discos. Pel que fa als concerts vermuts, hi van participar el reusenc Albert Basora, el tarragoní Albert Jordà, el duet de Manresa Jo Jet i Maria Ribot i el duet de les Illes, Donallop.

Festival Accents 2017
 

 

Edició 2016

La tercera edició de l'Accents va suposar un salt endavant amb l'ampliació del programa de concerts a 18 artistes que es van escoltar al Bartrina i a Cal Massó, de nou amb bona acceptació per part del públic. Per la tercera edició de l'Accents hi van pasar noms històrics com Pi de la Serra, Joan Isaac, Cris Juanico, Xavier Baró o Sílvia Comes; artistes ja consolidats com ara la tortosina Montse Castellà, el valencià Senior i el Cor Brutal, o Andreu Valor al costat d'artistes emergents encara avui en dia com son Èric Vinàixa, Maria Arnal & Marcel Bagés, Pol Cruells, Ramon Aragall, Aucell Cantaire o Pistola.

La presència d'artistes del Camp de Tarragona va anar de la mà de la jove cantant vallenca Maria Jacobs, del grup Mostassa i també amb el teatre musical Naltros som així, a càrrec del grup cambrilenc Carlos Ventura, els patoies i la Noia de les boies. L'aranesa Alidé Sans va ser la convidada especial d'aquesta edició de l'Accents amb la seva proposta en llengua occitana.

Festival Accents 2016
 

 

Edició 2015

Cal Massó i el Teatre Bartrina van ser els escenaris de la segona edició del cicle 'Accents' de pop, rock i folk català, que va aplegar quinze artistes procedents dels Països Catalans, entre els dies 7 i 28 de novembre, fent un salt qualitatiu i quantitatiu respecte la primera edició. Els dos noms més coneguts van ser David Cabarén -líder de Mishima-, que va tancar el cicle, i Feliu Ventura, músic de Xàtiva que va actuar acompanyat del Xerramequ i els Aborígens.

Van completar el festival els concerts de Xarim Aresté i Laia Bastús; els barcelonins Bremen amb Ràdio Carbó, Gemma Humet i Sílvo Álvarez; el líder de Gertrudis Xavi Ciurans amb Carles Ribot i Judit Nedderman i Jordi Montàñez. Els concerts vermut a la terrassa de Cal Massó van anar a càrrec de Sendra, Xop i Guiem Soldevila, des de les Illes.

Festival Accents 2015
 

 

Edició 2014

El Centre d'Art Cal Massó de Reus va ser la seu del primer concert del cicle musical 'Accents' amb la presència de Roger Mas el 8 de novembre de 2014. L'Accents' va ser una proposta d'Empenta Cultural, una associació cultural reusenca que va néixer amb l'objectiu d'impulsar la música en directe i altres disciplines artístiques a la ciutat de Reus i al conjunt del Camp de Tarragona.

El cartell del festival, a més de Roger Más, estava format pels concerts dobles de Pau Alabajos + Agustí BusomJoan Reig + Xavier Baró i el de Sanjosex + Fito Luri van tenir lloc a Cal Massó. El festival el van completar els vermuts musicals amb l'ebrenca Montse Castellà i el menorquí Leonmanso.

Festival Accents 2014
 

 

Organitza

 

Logo
 

 

Patrocina

 

Logo
Logo
 

 

Amb el suport de

 

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
 

 

Mitjans oficials

 

Logo
Logo
Logo
 

 

Partners

 

Logo
Logo
Logo
 

 

 

Contacta'ns

Vols contactar amb nosaltres?
Truca'ns o envia'ns un correu.

(+34) 617 81 17 29
info@festivalaccents.cat

FacebookTwitterInstagram