03/08/2020

L’Accents 2020 confirma la propera edició amb Pau Vallvé i Donallop com a primers artistes convidats

• L'organització de l'esdeveniment espera que la situació sanitària permeti a la tardor la realització de les actuacions previstes seguint tots els protocols.

• El consell regulador de la DOP Siurana, nou patrocinador de l'Accents, al costat de Vermuts Miró i els vins la DO Catalunya.

L'edició 2020 del Festival Accents, que tindrà lloc a la tardor a Reus i altres localitats encara per definir del Camp de Tarragona, ha confirmat la seva continuïtat, tot i la situació que viu el sector de la música i la cultura a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19. L'organització del festival, Empenta Cultural, confia que en les setmanes vinents es puguin anar anunciant els noms, les poblacions i els espais on se celebraran les actuacions, que tindran lloc seguint els protocols sanitaris vigents en el moment de la realització dels concerts. De moment, els dos primers artistes confirmats son el cantant Pau Vallvé, amb la presentació del seu nou disc La vida és ara, a la Sala Santa Llúcia el 16 d'octubre, i el duet mallorquí Donallop, que serà l'encarregat d'obrir l'Accents 2020 amb un concert vermut d'aforament limitat als Jardins de la Casa Rull el dissabte 3 d'octubre. En aquest concert presentarà el seu disc Crisàlide.

Pau Vallvé presentarà a la Sala Santa Llúcia de Reus i dins la 7a edició del Festival Accents (www.festivalaccents.cat) el seu esperat nou disc 'La vida és ara', enregistrat durant el confinament i l'estat d'alarma. Les entrades anticipades per aquest concert ja estan a la venda a https://www.entrapolis.com/entrades/pau-vallve al preu de 15 euros.
El mateix artista explica el procés de creació del treball amb les seves paraules: "Pocs dies abans del confinament em vaig separar i vaig anar a viure provisionalment uns dies a l'estudi. L'estat d'alarma em va agafar allà i ja no en vaig poder sortir fins al cap de 75 dies. Després d'una primera setmana de confinament una mica claustrofòbica, a poc a poc les coses es van anar posant a lloc i vaig poder començar a ordenar pensaments i sensacions de tot el que m'havia estat passant aquests últims temps. Aquest nou disc és el resultat de tot plegat. Un canvi d'etapa, un fer-se gran, un prendre distància".

Concert inaugural

El grup mallorquí Donallop protagonitzarà el concert d'estrena de l'Accents 2020 amb una actuació als Jardins de la Casa Rull el dia 3 d'octubre a les 13.00h amb entrada gratuïta. Serà la segona actuació dels Donallop a l'Accents després d'una actuació de fa quatre anys a Cal Massó.

Crisàlide, el tercer disc d'estudi de Donallop, confirma el que s'ha anat palpant en l'ambient des de fa temps: ens trobem davant una banda de dream pop sense precedents a l'escena estatal. Elegància, prosa poètica i passió en onze talls cridats a convertir-se en himnes d'una generació desorientada emocionalment però geo-localitzada, manipulada i abduïda per les grans corporacions. El duet format per Joana Pol i Pere Bestard duen encara més enllà aquesta idea. Per primera vegada en molts d'anys d'història de la música pop mediterrània, el minimalisme expressiu, o la idea de buit, deixa pas a la veu. Hi ha veus que no es volen escoltar, són veus silenciades perquè són portadores de veritat, i molt sovint, la veritat és dolorosa però també bella.

La DOP Siurana, amb el Festival Accents

L'Accents 2020 ha afegit la DOP Siurana com a nou patrocinador del festival. El Consell Regulador de l'Oli Siurana ha decidit donar suport al projecte de l'Accents, ja que considera que mereix el seu suport i coincideix en l'objectiu de donar suport a un projecte de música quilòmetre zero a diverses localitats del nostre entorn. El patrocini de la DOP Siurana se suma als dos patrocinadors habituals de l'Accents, Vermuts Miró i els vins de la DO Catalunya, que mantenen el seu compromís en èpoques convulses pel sector de la cultura.


El Festival Accents és un projecte d'Empenta Cultural que va néixer l'any 2014 amb la direcció artística d'Isaac Albesa que des d'aquell moment ha portat més de 60 artistes d'arreu dels Països Catalans que principalment canten en català a la ciutat de Reus i a mitja dotzena de localitats del Baix Camp, el Priorat i l'Alt Camp. L'Accents 2020 té el suport de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Reus, la Diputació de Tarragona, el departament de Cultura de la Generalitat i també els diversos ajuntaments implicats.

 

Pau Vallvé

Donallop

 

 

 

Organitza

 

Logo
 

 

Patrocina

 

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
 

 

Amb el suport de

 

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
 

 

Mitjans oficials

 

Logo
Logo
Logo
Logo
 

 

Partners

 

Logo
Logo
Logo
Logo
 

 

 

Contacta'ns

Vols contactar amb nosaltres?
Truca'ns o envia'ns un correu.

(+34) 617 81 17 29
info@festivalaccents.cat

FacebookTwitterInstagram