El Festival

El Festival de pop, rock i folk dels Països Catalans ‘Accents' va néixer a Reus l'any 2014 impulsat per l'associació Empenta Cultural amb l'objectiu de dotar a la ciutat de Reus d'una programació de música en català integrada per les darreres propostes musicals que sorgeixen al nostre país i cantades bàsicament en català procedents d'arreu dels Països Catalans. Aquestes propostes generalment no es podien escoltar en directe a la comarca en un cicle o de forma regular.

Així, durant les nou edicions realitzades fins ara han passat per diversos escenaris de Reus (el Centre d'Art Cal Massó i el Teatre Bartrina), més de 150 artistes procedents d'arreu dels Països Catalans amb noms ja consagrats com són Maria Arnal i Marcel Bagés, Sopa de Cabra, Els Pets, Joan Dausà, Xavi Sarrià, Roger Mas, Cris Juanico, Joan Isaac, David Carabén, Feliu Ventura, Quico Pi de la Serra, Judit Nedderman, Xarim Aresté, Pau Alabajos, Las Migas, Xavier Baró, Sanjosex, Pau Riba, Los Aurora, Ginestà, Joana Serrat, d'altres parts de l'Estat com Josele Santiago, Anari o Rocío Márquez i també amb artistes de les nostres comarques com Fito Luri, Joan Reig, Montse Castellà, Sílvio, Albert Basora o Albert Jordà

A Reus s'ha pogut escoltar música en català amb tots els accents de la nostra llengua (artistes del Camp de Tarragona, de Barcelona, del País Valencià, de les Illes, de les terres de Ponent, de l'Empordà i fins i tot de la Val d'Aran). Aquests artistes han presentat les seves creacions davant d'un públic que ha respost omplint els diversos escenaris i recolzant aquest festival que des de la seva creació ha comptat amb el periodista i programador musical Isaac Albesa com a director artístic.

El festival va decidir créixer traslladant els concerts a d'altres espais de la ciutat de Reus (Jardins de la Casa Rull, Teatre Fortuny, Teatre Bartrina, Sala Santa Santa Llúcia, Casa Navàs i Bravium Teatre) i a d'altres localitats properes a Reus, com són Riudoms, Cambrils i Mont-roig del Camp, Botarell o la Selva del Camp (Baix Camp), al Morell (Tarragonès), a Alcover (Alt Camp) i a Falset (Priorat). D'aquesta manera s'aconsegueix també l'objectiu de fer partícip en aquest projecte de festival itinerant el públic d'aquestes localitats, creant al mateix temps sinèrgies entre els espectadors de totes les localitats i els respectius ajuntaments que s'han decidit de sumar-se al projecte del Festival Accents.

 

 

 

Edició 2022

Cartell 2022
 

 

Edicio 2021

Cartell 2021
 

 

Edició 2020

La sisena edició de l'Accents ha portat als teatres i escenaris de Reus i la resta de poblacions del Camp de Tarragona aristes com ara Espaldamaceta, Joan Isaac i Sílvia Comes, Amma Roig i Àlex Cassanyes, Anari, Formiga & Cigale i la Principal de Tarragona, el Petit de Cal Eril, Susannes, Maria Rodés o Verdcel. Va destacar per damunt de tot el primer  soldout del festival al Teatre Fortuny, amb Joan Dausà. 

Edició 2020
 

 

Edició 2019

El concert de Fito Luri on va estrenar oficialment el seu disc ‘Cru' va posar al Teatre Auditori del Casal Riudomenc el punt final a la cinquena edició del Festival Accents de pop, rock i folk en català d'arreu dels Països Catalans. Aquest certamen, organitzat per Empenta Cultural i dirigit per Isaac Albesa, ha assolit enguany els objectius previstos d'ampliar el nombre de concerts a la ciutat de Reus coincidint amb la celebració de l'Any de la Música i consolidar l'expansió pel Camp de Tarragona amb la incorporació de les cinc subseus de Riudoms, Alcover, Falset, Cambrils i Mont-roig del Camp, que han acollit 10 artistes. Finalment han estat 24 les actuacions d'arreu d'artistes d'arreu dels Països Catalans que canten bàsicament en català amb una afluència que supera els 2.650 espectadors i una mitjana que se situa al voltant dels 110 espectadors en cada actuació. L'Accents 2018 es presentava amb la voluntat d'oferir propostes noves al Camp de Tarragona, sigui estrenes de discos o gires o la presentació de grups que fina ara mai havien tocat a les nostres comarques. Destaca també la combinació de concerts en escenaris de gran format, com Maria Arnal i Marcel Bagés al Teatre Fortuny, en un dels darrers concerts de la Gira de 45 cerebros y 1 corazón, que va reunir prop de 600 persones convertint-se en el concert amb més aforament de les cinc edicions del festival; la potent actuació d'Obeses al Bartrina o els concerts de Roger Mas i Fito Luri al Teatre Auditori del Casal Riudomenc; les actuacions de format mitjà com ara els concerts de Judit Neddermann amb ‘sold out' inclòs a la Cripta de l'Ermita de Cambrils, l'actuació de Paula Valls amb la banda al complet al Convent de les Arts d'Alcover o els concerts dels artistes de la Ribera d'Ebre, Xarim Aresté i Èric Vinaixa, al Teatre de l'Artesana de Falset, un altre espai escènic de primer nivell a la capital del Priorat. Aquestes actuacions s'han combinat amb altres espais d'aforament mitjà com ara el Centre Cultural Església Vella de Mont-roig, que va acollir el concert de la tortosina Montse Castellà, o l'actuació de Joan Reig al Casal de Joves de la mateixa població; la Sala Santa Llúcia de Reus amb els concerts de Pau Alabajos i l'espectacle Maleïdes les Guerres o els concerts al Bravium amb Canimas i Josele Santiago, músic madrileny resident a Catalunya que va interpretar també una peça en català. També cal destacar el debut del grup de pop-rock nord-català The Llamps que amb el seu concert a la Sala Japan va fer la seva primera actuació a Catalunya Sud. Per últims, els concerts-vermut de caràcter gratuït s'han traslladat enguany als Jardins de la Casa Rull amb actuacions d'artistes tan diversos com Roger Margarit, Oriol Barri, Marc Ramià, el brasiler Wagner Pa i el menorquí Leonmanso que tot i la pluja i el fred va presentar el seu darrer disc.

 

 

Edició 2019
 

 

Edició 2018

Cinquena edició

Edició 2018 Festival accents
 

 

Edició 2017

La quarta edició de l'Accents es va sumar també a l'any de la Capitalitat Cultural de Reus amb dos concerts especials: el de Guillem Anguera i amics i el concert de tribut a Pau Riba en el qual mitja dotzena d'artistes de Reus van pujar a l'escenari amb el cantautor per interpretar les seves cançons i col·laborar-hi també a la part final.

El cartell el va completar Pep Gimeno Botifarra, el projecte ‘Càntut' de Sanjosex i Carles Belda, Espaldamaceta, Renaldo i Clara i la cantautora de Ponent Meritxell Gené, presentant els seus darrers discos. Pel que fa als concerts vermuts, hi van participar el reusenc Albert Basora, el tarragoní Albert Jordà, el duet de Manresa Jo Jet i Maria Ribot i el duet de les Illes, Donallop.

Festival Accents 2017
 

 

Edició 2016

La tercera edició de l'Accents va suposar un salt endavant amb l'ampliació del programa de concerts a 18 artistes que es van escoltar al Bartrina i a Cal Massó, de nou amb bona acceptació per part del públic. Per la tercera edició de l'Accents hi van pasar noms històrics com Pi de la Serra, Joan Isaac, Cris Juanico, Xavier Baró o Sílvia Comes; artistes ja consolidats com ara la tortosina Montse Castellà, el valencià Senior i el Cor Brutal, o Andreu Valor al costat d'artistes emergents encara avui en dia com son Èric Vinàixa, Maria Arnal & Marcel Bagés, Pol Cruells, Ramon Aragall, Aucell Cantaire o Pistola.

La presència d'artistes del Camp de Tarragona va anar de la mà de la jove cantant vallenca Maria Jacobs, del grup Mostassa i també amb el teatre musical Naltros som així, a càrrec del grup cambrilenc Carlos Ventura, els patoies i la Noia de les boies. L'aranesa Alidé Sans va ser la convidada especial d'aquesta edició de l'Accents amb la seva proposta en llengua occitana.

Festival Accents 2016
 

 

Edició 2015

Cal Massó i el Teatre Bartrina van ser els escenaris de la segona edició del cicle 'Accents' de pop, rock i folk català, que va aplegar quinze artistes procedents dels Països Catalans, entre els dies 7 i 28 de novembre, fent un salt qualitatiu i quantitatiu respecte la primera edició. Els dos noms més coneguts van ser David Cabarén -líder de Mishima-, que va tancar el cicle, i Feliu Ventura, músic de Xàtiva que va actuar acompanyat del Xerramequ i els Aborígens.

Van completar el festival els concerts de Xarim Aresté i Laia Bastús; els barcelonins Bremen amb Ràdio Carbó, Gemma Humet i Sílvo Álvarez; el líder de Gertrudis Xavi Ciurans amb Carles Ribot i Judit Nedderman i Jordi Montàñez. Els concerts vermut a la terrassa de Cal Massó van anar a càrrec de Sendra, Xop i Guiem Soldevila, des de les Illes.

Festival Accents 2015
 

 

Edició 2014

El Centre d'Art Cal Massó de Reus va ser la seu del primer concert del cicle musical 'Accents' amb la presència de Roger Mas el 8 de novembre de 2014. L'Accents' va ser una proposta d'Empenta Cultural, una associació cultural reusenca que va néixer amb l'objectiu d'impulsar la música en directe i altres disciplines artístiques a la ciutat de Reus i al conjunt del Camp de Tarragona.

El cartell del festival, a més de Roger Más, estava format pels concerts dobles de Pau Alabajos + Agustí BusomJoan Reig + Xavier Baró i el de Sanjosex + Fito Luri van tenir lloc a Cal Massó. El festival el van completar els vermuts musicals amb l'ebrenca Montse Castellà i el menorquí Leonmanso.

Festival Accents 2014
 

 

Edició 2023

Accents 2023
 

 

Organitza

 

Logo
 
 
 
 

 

Patrocina

 

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
 
 
 
 

 

Amb el suport de

 

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
 
 
 
 

 

Mitjans oficials

 

Logo
Logo
Logo
Logo
 
 
 
 

 

Partners

 

Logo
Logo
Logo
Logo
 
 
 
 

 

 

Contacta'ns

Vols contactar amb nosaltres?
Truca'ns o envia'ns un correu.

(+34) 617 81 17 29
info@festivalaccents.cat

FacebookTwitterInstagram