29/09/2020

El Festival Accents 2020 arriba a la setena edició i manté el seu compromís amb la cultura i la música en directe

El Festival Accents, que enguany arriba a la setena edició, s'ha presentat aquest dimarts al matí al Jardí de la Casa Rull amb una programació de 14 concerts que tindran lloc a Reus, a Cambrils i a la Selva del Camp. El festival vol mantenir el seu compromís amb la cultura i la música, en un any en el que precisament el sector en general i en concret el de la música en directe ha tingut un impacte molt gran arran de la pandèmia de la COVID19.

Amb tot, des d'Empenta Cultura, l'entitat organitzadora del festival, s'ha decidit apostar per la música en directe com a senyal de normalitat i per donar suport a la cultura i als professionals del sector. "Hem hagut de fer molts canvis i ajustos, però al final considerem que la programació és molt digne i ens permetrà ajudar als professionals que s'han vist afectats per la suspensió o ajornament de molts concert", ha explicat Isaac Albesa, director artístic de l'Accents 2020.

Per la seva banda, el regidor de Cultura i Política Lingüística de l'Ajuntament de Reus, Daniel Recasens, ha explicat que "la programació de l'Accents se suma a la resta de programacions que estem reprenent a la ciutat, amb la clara voluntat de sumar i, sempre tenint en compte les recomanacions sanitàries, demostrar que la cultura és un espai segur per a la ciutadania".

L'Accents, que compta amb el suport dels ajuntaments de Reus, Cambrils i la Selva del Camp, la Generalitat i la Diputació de Tarragona, i el patrocini de Vermut Miró, la DO Catalunya i la DOP Siurana, ha volgut agrair especialment la col·laboració de les institucions, els patrocinadors i els propis artistes que han facilitat la celebració i han apostat per un festival que ha vist com els aforaments dels espais es reduïen a més de la meitat per poder seguir totes les mesures i protocols per evitar contagis de la COVID19. Així, el Teatre Fortuny tindrà una capacitat de 280 espectadors, al voltant de 200 el Bartrina, 120 la Sala Santa Llúcia, 70 espectadors a la Cripta de l'Ermita de Cambrils i 90 al Castell del Paborde de la Selva del Camp.

La programació
L'Accents 2020 oferirà un petit viatge per algunes de les noves i més recents propostes de la música en català d'arreu dels Països Catalans. El tret de sortida serà al Teatre Bartrina aquest dissabte 3 d'octubre amb el grup Blaumut, que torna a la ciutat per presentar el disc 0001.

Posteriorment, el divendres 16 d'octubre, Pau Vallvé oferirà a la Sala Santa Llúcia de Reus un dels primers concerts del nou disc, ‘La vida és ara', composat durant el confinament i que també està generant una gran expectativa amb soldout a moltes ciutats.

Després l'Accents es traslladarà de nou al Bartrina el diumenge 8 de novembre amb l'actuació de Ferran Palau. L'artista barceloní torna a Reus amb la seva banda presentant el disc ‘Kevin', el treball que l'ha situat a la primera divisió de la música en català amb presència a bona part dels festivals de pop independent.

La Selva del Camp, que enguany se suma a l'Accents, veurà les actuacions de Joan Masdéu, presentant el disc dels 25 anys de Whiskys, ‘La Flor de Panical', i el cantautor de Solsona Roger Mas interpretant en solitari cançons de tota la seva trajectòria i avançant algunes composicions del nou disc que sortirà l'any vinent.

Per últim, el valencià Pau Alabajos torna a l'Accents després de la seva darrera actuació fa 2 anys per oferir-nos a Cambrils el seu nou disc ‘Les hores mortes'. Precisament a Cambrils, tindrà lloc una activitat especial, la proposta ‘Vi, glosa i estrelles', un maridatge entre els vins de la DO Catalunya, l'astronomia de la mà d'Alexandre Bonanit i la glosa de Gemma Balagué, ‘Fardatxa', del col·lectiu Bocafoscant.

Grup convidat i programació ‘Som flamencs'
La programació es completa també amb un artista convidat , el grup de folk Los Hermanos Cubero (Sala Santa Llúcia, 28/11), i una programació de flamenc que completa la música del país, amb la presència de la gran estrella del flamenc, l'andalusa Rocío Márquez (Teatre Fortuny, 7/11), el duet format per Isabel Vinardell & Isabelle Laudenbach (Cripta Ermita Cambrils, 15/11) i també el concert especial de celebració del 15è aniversari del grup de Reus i Cambrils Alquímia Flamenco que servirà per clausurar el festival el 12 de desembre al Teatre Fortuny de Reus. Aquesta programació ‘Som flamencs' és la continuïtat del primer festival de flamenc de Reus que Empenta Cultural va organitzar el 2014, però que no ha tingut continuïtat fins ara.

Com sempre, l'Accents també oferirà tres concerts gratuïts al Jardí de la Casa Rull. Son els concerts vermut patrocinats per Vermuts Miró, la D0 Catalunya i ara també la DOP Siurana, amb la presència del trio menorquí Donallop, la darrera guanyadora del concurs PortAutors de Tarragona, la barcelonina Yuhniversia (12/10) i el cantautor ampostí Rampaire (17/10). Aquests tres concerts tindran també l'aforament limitat i les entrades s'han de reservar a través d'entradium.com.

Entrades i abonaments a la venda
Les entrades pels concerts ja estan totes a la venda. A la web del Teatre Fortuny (www.teatrefortuny.com) pels concerts de Rocío Márquez i Alquimia Flamenco, a la web del Bartrina (www.teatrebartrina.cat) les entrades de Blaumut i Ferran Palau, al portal Entrapolis (www.entrapolis.com) per les entrades de la Sala Santa Llúcia per Los Hermanos Cubero i Pau Vallvé i a Entradium (www.entradium.com) les entrades per les actuacions de Cambrils de Pau Alabajos, Isabel Vinardell & Isabelle Laudenbach i ‘Vi, glosa i estrelles'.

Les entrades per les 2 actuacions de la Selva del Camp de Roger Mas i Joan Masdéu son gratuïtes però prèviament s'han de reserva a www.entradium.com.

L'organització també posa a la venda un abonament al preu de 30 euros que donarà accés a les 2 actuacions de flamenc del Teatre Fortuny de Rocío Márquez i pel concert de celebraració dels 15 anys d'Alquimia Flamenco. Aquest abonament s'ha de comprar directament a les taquilles del Teatre Fortuny o per telèfon al 977010657.

Patrocinadors i col·laboradors
L'Accents 2020 ha afegit enguany la DOP Siurana com a nou patrocinador del festival. El Consell Regulador de l'Oli Siurana ha decidit donar suport al projecte de l'Accents, ja que considera que mereix el seu suport i coincideix en l'objectiu de donar suport a un projecte de música quilòmetre zero a diverses localitats del nostre entorn. El patrocini de la DOP Siurana se suma als dos patrocinadors habituals de l'Accents, Vermuts Miró i els vins de la DO Catalunya, que mantenen el seu compromís en èpoques convulses a favor del sector de la cultura.

El Festival Accents (www.festivalaccents.cat) és un projecte d'Empenta Cultural que va néixer l'any 2014 amb la direcció artística d'Isaac Albesa. Des d'aquell moment ha portat més de 60 artistes d'arreu dels Països Catalans que principalment canten en català a la ciutat de Reus i a mitja dotzena de localitats del Baix Camp, el Priorat i l'Alt Camp. L'Accents 2020 té el suport de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Reus, la Diputació de Tarragona, el departament de Cultura de la Generalitat, l'Inaem i també els ajuntaments implicats, els de Cambrils i la Selva del Camp.

 

 

 

 

Organitza

 

Logo
 

 

Patrocina

 

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
 

 

Amb el suport de

 

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
 

 

Mitjans oficials

 

Logo
Logo
Logo
Logo
 

 

Partners

 

Logo
Logo
Logo
Logo
 

 

 

Contacta'ns

Vols contactar amb nosaltres?
Truca'ns o envia'ns un correu.

(+34) 617 81 17 29
info@festivalaccents.cat

FacebookTwitterInstagram