22/11/2020

L'Accents se suma a la demanda que es reverteixi de forma urgent la prohibició de la mobilitat entre municipis els caps de setmana

L'Accents  se  suma a la reclamació de bona part del sector cultural del país, associacions  de festivals, associacions  de mànagers, associacions de músics, etc, a la reversió de forma urgent de la prohibició de la mobilitat entre municipis els propers caps de setmana. El Festeival Accents assumeix fil per randa el manifest presentat per Xàfec aquest dissabte  i que aquí us enllacem:

 

L'Associació Xàfec, Xarxa de Festivals Musicals de Catalunya, que agrupa 37 socis d'arreu de Catalunya, manifesta la seva sorpresa per la normativa publicada avui mateix al DOGC (Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya) en la qual es detalla les normes de la primera fase de la desescalada que entren en vigor aquest dilluns 23 de novembre.
Xàfec valora positivament l'obertura de sales de concert, teatres i altres equipaments culturals amb les limitacions que s'han marcat. En canvi, des de Xàfec es troba totalment fora de lloc la prohibició de mobilitat els caps de setmana, precisament els dies on es concentra la màxima activitat cultural. Les programacions de teatres i auditoris del nostre país en cap cas poden subsistir només amb espectadors procedents només del municipi en qüestió. Entre la reducció d'aforament al 50% i amb un màxim de 500 persones i la prohibició de la mobilitat fora del municipi, l'obertura del sector de la cultura és un anunci pràcticament sense cap aplicació real, que impedirà que moltes de les programacions previstes durant les pròximes setmanes s'hagin de suspendre, amb el perjudici evident cap al sector artístic i tècnic.
El sector cultural al nostre país, especialment els festivals de música, han treballat des d'un primer moment seguint totes les normes i les recomanacions del Govern. Es pot afirmar amb rotunditat que no hi ha hagut contagis de la Covid19 procedent de festivals i concerts perquè en general el control dels protocols sanitaris ha estat fet de forma estricta.
En els darrers dies hem vist perplexos una sèrie d'anuncis, missatges i comunicats que semblaven indicar que aquest passaport cultural de cap de setmana s'inclouria al DOGC d'aquest dissabte. Finalment, el Diari Oficial de la Generalitat no recull aquest passaport cultural, provocant avui mateix un nou problema i desencís afegit als molts problemes derivats de la situació que ens ha tocat viure aquest 2020.
Per tot això exposat fins ara, reclamem al Departament de Cultura de la Generalitat que demani al Govern que es reverteixi de forma urgent la prohibició de la mobilitat entre municipis els caps de setmana.

xafec

 

 

 

Organitza

 

Logo
 

 

Patrocina

 

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
 

 

Amb el suport de

 

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
 

 

Mitjans oficials

 

Logo
Logo
Logo
Logo
 

 

Partners

 

Logo
Logo
Logo
Logo
 

 

 

Contacta'ns

Vols contactar amb nosaltres?
Truca'ns o envia'ns un correu.

(+34) 617 81 17 29
info@festivalaccents.cat

FacebookTwitterInstagram