16/09/2021

Acord de col·laboració entre la Fundació Privada Reddis i el Festival Accents

 

 
El Festival Accents, impulsat per Empenta Cultural, i la Fundació Privada Reddis han tancat un acord de col·laboració pel qual 40 parelles lingüístiques del programa Voluntariat per la llengua, que impulsa el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), podran assistir a diverses de les actuacions d'aquest festival que començarà el dia 1 d'octubre i s'allargarà fins al proper 10 de desembre a la ciutat de Reus i que enguany arriba a la seva vuitena edició. 
En concret, les parelles lingüístiques que participen en el programa de  Voluntariat per la llengua del CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura, procedents del Baix Camp i el Priorat, podran assistir als concerts que oferiran Riqui Gil & Biscuit, Ginestà, Xavi Sarrià i Maria Arnal i Marcel Bagés, quatre artistes d'arreu dels Països Catalans que actuaran en les properes setmanes al Jardí de la Casa Rull, el Teatre Bartrina i  el Teatre Fortuny. 
Gràcies, al patrocini de la Fundació Privada Reddis, 80 participants del  Voluntariat per la llengua (VxL), podran assistir de franc als concerts, tot gaudint d'una proposta que els permetrà conèixer una mica més la cultura catalana a través de propostes musicals ben actuals.  Voluntariat per la llenguaés un programa per practicar català a través de la conversa que es basa en la creació de parelles lingüístiques  formades per un voluntari o voluntària, que parla català fluidament, i un aprenent o aprenenta, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa.  

 

L'assistència als concerts del Festival Accents serà la primera activitat presencial de les parelles lingüístiques després de molt de temps, ja que durant la pandèmia han dut a terme totes les activitats de forma telemàtica. Per aquest motiu, des del Voluntariat per la llengua s'espera que aquesta activitat, que també incorporarà una trobada amb algun dels artistes participants, sigui un èxit i es pugui repetir en pròximes edicions.  

Des de la Fundació Privada Reddis, la seva presidenta, Carme Buixeda, valora positivament la col·laboració en aquest projecte cultural. "Donem suport a un Festival consolidat al territori, per la qualitat dels grups que hi intervenen i per la variada oferta musical. Per mitjà de la vessant educativa i social contribueix a integrar aquestes persones nouvingudes i a apropar-les una mica més a la cultura catalans en tot el seu àmbit."

El Festival Accents és un projecte d'Empenta Cultural que compta amb el suport de l'Ajuntament de Reus, la Diputació de Tarragona, la Generalitat de Catalunya i el patrocini de diverses empreses privades com Vermut Miró, la DOP Siurana, la DO Catalunya, Constècnia i Cadí. 

Més informació: 
www.festivalaccents.cat 
www.fundacioreddis.org 
www.vxl.cat 

 

logo reddis

 

 

 

Organitza

 

Logo
 

 

Patrocina

 

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
 

 

Amb el suport de

 

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
 

 

Mitjans oficials

 

Logo
Logo
Logo
Logo
 

 

Partners

 

Logo
Logo
Logo
Logo
 

 

 

Contacta'ns

Vols contactar amb nosaltres?
Truca'ns o envia'ns un correu.

(+34) 617 81 17 29
info@festivalaccents.cat

FacebookTwitterInstagram