05/12/2021

La Cambra de Comerç de Reus se suma a la clausura del Festival Accents que protagonitza divendres al Fortuny Maria Arnal i Marcel Bagés

· El Festival Accents ha assessorat la programació dels tastos i concerts del cicle Reus Viu el Vi i la Música que finalitzen dilluns amb el tast de dolços i rancis amb la música de Miquel Anguera.

La Cambra de Comerç de Reus i Empenta Cultural, entitat organitzadora del Festival Accents, han sumat enguany un acord de col·laboració pel qual l'ens cameral, dins els actes del 135 aniversari de la Cambra de Comerç, dóna suport al Festival Accents i en concret el concert de clausura, l'esperada actuació que protagonitzarà el duet Maria Arnal i Marcel Bagés, on presentarà el disc Clamor aquest divendres (20.30h) al Teatre Fortuny de Reus, una estrena absoluta a les comarques de Tarragona. Per la seva banda, Empenta Cultural, a través del director artístic de l'Accents, Isaac Albesa, s'ha encarregat d'assessorar la Cambra de Comerç de Reus en la confecció del cartell artístic que ha acompanyat el cicle de tastos i maridatges de Reus Viu el Vi i la Música, una proposta que tot just s'acaba aquest dilluns a la tarda a la Llotja amb un tast de vins dolços i rancis que estarà acompanyat de la música en directe de Guillem Anguera.

Des de la Cambra es destaca la bona entesa aconseguida amb una iniciativa com és el Festival Accents que també serveix per dinamitzar culturalment Reus i la comarca del Baix Camp durant 2 mesos amb una vintena d'actuacions musicals. Al mateix temps, la Cambra també celebra que el concert de clausura vagi a càrrec d'un músic del territori de la Cambra com és el guitarrista flixanco Marcel Bagés, peça clau del duet Maria Arnal i Marcel Bagés, una formació de referència en l'àmbit estatal amb presència als grans festivals de música del nostre país i amb constants actuacions internacionals.

Concert al Fortuny el divendres 10 de desembre.
La tercera visita de Maria Arnal i Marcel Bagés al Festival Accents suposa la consagració absoluta del grup, gràcies al disc Clamor Tres anys i mig després de tancar la gira de 45 cerebros y 1 corazón (2017), Maria Arnal i Marcel Bagés presenten en directe Clamor, un disc -el segon de la seva carrera- que, més que un disc, és un miracle. Compost, gravat i produït entre Barcelona i Atenes conjuntament amb David Soler, no només redimensiona el concepte de tradició sinó que l'introdueix definitivament cap al futur. Pop mutant que resulta d'un procés creatiu capaç de combinar la memòria lírica de Rodoreda i Verdaguer amb les mitologies especulatives de Donna Haraway i Ted Chiang, el ressò de Violeta Parra i Björk, la col·laboració de Kronos Quartet i Holly Herndon.
El disc Clamor l'integren quaranta minuts d'una intensitat brutal que culminen les expectatives generades per un debut, 45 cerebros y 1 corazón, omnipresent a les llistes de millors discos nacionals de la passada dècada i que ja vam tenir la sort d'escoltar-lo en directe al Fortuny fa tres anys dins l'Accents en un concert memorable. L'èxit d'aquell primer treball va ser el passaport per una gira mundial de més de cent cinquanta concerts a quatre continents, una abducció a escala global que no deixa de créixer.

 

 

MAIMB

 

 

 

Organitza

 

Logo
 
 
 
 

 

Patrocina

 

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
 
 
 
 

 

Amb el suport de

 

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
 
 
 
 

 

Mitjans oficials

 

Logo
Logo
Logo
Logo
 
 
 
 

 

Partners

 

Logo
Logo
Logo
Logo
 
 
 
 

 

 

Contacta'ns

Vols contactar amb nosaltres?
Truca'ns o envia'ns un correu.

(+34) 617 81 17 29
info@festivalaccents.cat

FacebookTwitterInstagram