18/10/2022

Divendres comença el tercer cicle ‘Som Flamencs’ amb Libérica i l’actuació de Las Migas com a caps de cartell

 

 

Aquest cap de setmana comença la programació del cicle Som Flamencs, que s'integra per tercer any consecutiu al Festival Accents (www.festivalaccents.cat) amb 5 actuacions en diverses localitats del Baix Camp i el Tarragonès: Libérica (divendres 21 d'octubre a les 21 h al Centre Cultural del Morell); Vespre Flamenc (dissabte 5 de novembre, 19 h al Centre Polivalent de Miami Platja), Las Migas (dissabte 12 de novembre al Teatre Fortuny de Reus, 20.30 h en un concert copresentat amb l'Associació de Concerts de Reus); NEO (diumenge 13 de novembre, 19 h a la Cripta de l'Ermita de Cambrils) i Ana Brenes (dissabte 3 de desembre, 20h Casa Navàs de Reus). Les entrades per totes les actuacions ja es poden adquirir als preus que van dels 8 als 24 euros a la web www.festivalaccents.cat, excepte l'actuació de Vespre Flamenc que serà gratuïta.

La d'enguany serà la tercera edició del cicle Som Flamencs, que va començar el 2020 i que ja ha portat a casa nostra noms tan reconeguts com Rocío Márquez, Los Aurora, Queralt Lahoz, Isabelle Laudenbach i Isabell Vinadrell o Pedro Javier González.

Enguany, el Som Flamencs incrementa les actuacions i suma també Miami Platja com a nova localitat que acollirà el cicle que presenta noms de primer nivell, com Las Migas, que continuen la seva gira mundial després d'arribar de la India on van fer dues actuacions amb un gran èxit i després d'obtenir el Premi de la Música Independent (MIN) al millor àlbum flamenc i ser nominades als Latin Grammy com a millor disc de flamenc. També es podrà veure un concert de flamenc contemporani, com el que oferirà NEO a Cambrils, amb la ballarina tarragonia Cristina López i la guitarrista francesa Isabelle Laudenbach; o el concert d'aquest divendres amb Libérica, el projecte creat pel músic de jazz Manel Fortià que té com a convidat especial el cantaor andalús Antonio Lizana amb una sorprenent barreja entre jazz, flamenc i música tradicional catalana. Completarà aquest cicle el quartet Vespre Flamenc, amb el guitarrista reusenc Ruben Flores i el cantaor Juan Manuel Mora, que també compta amb la bailaora Violeta Barrio i la percussió de Xoan Sánchez. L'última proposta serà la d'Ana Brenes, la jove promesa del flamenc català presentarà el seu espectacle Camino a la Casa Navàs, acompanyada pel guitarrista Toni Abellán.

 

LA PROGRAMACIÓ 'SOM FLAMENCS'

LIBÉRICA
Divendres 21 d'octubre 21 h CC El Morell El Morell www.elmorell.koobin.cat/

Libérica, projecte creat per Manel Fortià, fa una aproximació al flamenc jazz des d'una nova perspectiva: busca punts en comú amb la cançó tradicional catalana i destaca la llibertat com la qualitat més important d'aquestes músiques. El resultat és que els elements més lliures tant del jazz com del flamenc s'uneixen per primera vegada en aquest projecte que combina a la perfecció tradició i experimentació. En una societat on cada cop ens trobem amb més normes que ens atrapen i controlen, la música és dels pocs espais on encara podem ser lliures i fer lliures a qui l'escolti, aquest és l'objectiu de Libérica.

VESPRE FLAMENC
Dissabte 5 de novembre 19 h Centre Polivalent Miami Platja Gratuït

En poques ocasions la força de la música en directe es deixa sentir com succeeix en el cas del flamenc. Aquesta vegada de la mà del projecte a càrrec de Violeta Barrio, Juan Manuel Mora, Ruben Flores i Xoan Sánchez; a través del cant, el ball, la guitarra i la percussió, es realitzarà un recorregut per alguns dels principals estils del gènere, buscant un equilibri entre tradició, modernitat i improvisació.

LAS MIGAS
Dissabte 12 de novembre 20.30 h Teatre Fortuny Reus 20/18 euros www.teatrefortuny.cat

Copresentat amb l'Associació de Concert de Reus

Las Migas presenten el seu cinquè disc Libres, una col·lecció de 10 cançons amb "olor de mar, terra, aire i foc, d'amors lliures, d'esperança i de dones fortes". Amb llibertat estilística i influència de la música negra americana i diverses col·laboracions. Les components són quatre dones valentes i flamenques que reneixen, es reinventen i ara ens presenten un espectacle ple de força i energia. Nominades als Latin Grammy i amb un recent Premi de la Música Independent (MIN) al millor àlbum flamenc, Las Migas ja són una de les bandes consolidades més màgiques i internacionals.

 

NEO

Diumenge 13 de novembre 19 h. Cripta de l'Ermita Cambrils. 10 euros www.codetickets.com

Tres. Tres cossos. Tres dones. Ball (Carmen Muñoz), guitarra (Isabelle Laudenbach) i cant (Cristina López). Una trobada. El projecte NEO neix del desig de compartir el flamenc entre dones artistes, sense més pretensió que estar juntes explorar nous llocs i deixar-se portar cap a les profunditats del flamenc. Una cruïlla de camins cap a un mateix destí; travessar-nos des de i pel flamenc. Cantar-nos, ballar-nos i tocar-nos. Un lloc sense jerarquies en el qual el flamenc de 3 dones perfora l'escena i descobreix un nou espai de comunicació i interpretació de l'art jondo.


ANA BRENES
Dissabte 3 de desembre 20 h Casa Navas Reus 15/20 euros www.codetickets.com
Ana Brenes es caracteritza per ser una cantaora que sap compaginar la seva faceta més ortodoxa amb el flamenco més avantguardista, afirmant que el segon no pot viure sense el primer. Lidera el seu propi espectacle, Camino, del qual és la cantaora i compositora de la música i la lletra.  Aquest espectacle és un monòleg musical amb matisos teatrals. Un assaig carregat de retòrica, on l'artista evoca la seva experiència a través dels palos flamencs. És un treball sincer, ple de realitat, crítica social, autocrítica i poesia. S'acompanya de la guitarra de Toni Abellán, amb qui aconsegueix una atmosfera intimista.

 

Cartell

 

 

 

Organitza

 

Logo
 
 
 
 

 

Patrocina

 

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
 
 
 
 

 

Amb el suport de

 

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
 
 
 
 

 

Mitjans oficials

 

Logo
Logo
Logo
Logo
 
 
 
 

 

Partners

 

Logo
Logo
Logo
Logo
 
 
 
 

 

 

Contacta'ns

Vols contactar amb nosaltres?
Truca'ns o envia'ns un correu.

(+34) 617 81 17 29
info@festivalaccents.cat

FacebookTwitterInstagram