19/12/2023

Rodrigo Cuevas omple el Fortuny en el concert de cloenda de l'Accents 10 anys, que s'acosta als 7.000 espectadors

 

 


El polifacètic artista Rodrigo Cuevas va ser l'encarregat aquest dissabte de tancar l'Accents 2023 en la seva primera visita a Reus, una visita que va despertar una gran expectació amb públic vingut d'arreu de Catalunya que va servir per penjar el cartell d'entrades esgotades al concert de cloenda de l'Accents 2023, any en el qual s'ha celebrat el 10è aniversari del Festival.

Aquest públic que va omplir el Fortuny per escoltar les composicions del disc La Romería, que li ha servit per rebre el Premio Nacional de las Músicas Actuales que atorga el Ministerio de Cultura, va quedar encantat per l'espectacle provocatiu i al mateix temps respectuós amb el folklore asturià de Cuevas que, tot i els problemes de veu que va tenir per una afonia, va aixecar el públic dels seus seients en més d'una ocasió i li va retre prop de 2 minuts d'aplaudiments en la seva última peça a l'escenari.

L'actuació de Rodrigo Cuevas ha estat la cirereta d'una edició de l'Accents, la del desè aniversari, que s'ha acostat als 7.000 espectadors, convertint-se en la millor edició de les realitzades fins al moment, ja sigui per la recepció del públic en totes les poblacions de les comarques del Camp de Tarragona on s'ha aturat el festival (Cambrils, Riudoms, el Morell, Botarell, la Selva del Camp i les noves incorporacions de Vilaplana i Altafulla), per l'exclusivitat d'algunes propostes i per la qualitat artística de la programació.

L'Accents 2023 va donar el tret de sortida amb un concert de Judit Nedderman al maig, gràcies a la col·laboració del Mercat de la Música Viva de Vic que va omplir totalment la sala Santa Llúcia. A partir d'aquí, l'edició ‘tradicional' de la tardor ha portat la resta de la programació amb concerts singulars com el de Paco Ibáñez al Fortuny, un concert inaugural amb l'històric cantant i guitarrista que va emocionar el públic que va omplir el teatre reusenc. També han rebut una gran acollida les actuacions de Blaumut o la visita de Santiago Auserón y su Academia Nocturna, amb un altre concert per emmarcar al Fortuny. Al Bartrina també han destacat les actuacions de Núria Graham, la visita de La Ludwig Band en la gira de presentació del seu nou disc Gràcies per venir, un treball que confirma els gironins com un dels grans de la nova formada del pop d'autor català; el concert final de gira de Pau Vallvé o el final de gira del disc Bagatzem de Joan Reig, amb convidats especials al Bartrina, en un concert co presentat amb l'Associació de Concert de Reus. L'Accents també ha tornat a acollir 2 concerts del cicle Som flamencs a la Casa Navàs amb Pere Martínez i Albert Cases, dos cantaors catalans i el concert especial de Joel Reyes amb mitja dotzena de convidats, que va servir per celebrar els 30 anys de carrera d'aquest artista reusenc que fa 20 anys va marxar a Madrid i, finalment, el concert de Meritxell Gené amb els poemes de Gabriel Ferrater, o l'actuació Caminos de Chicuelo, també co organitzada amb l'Associació de Concerts de Reus.

La resta de poblacions
Quant a la resta de poblacions, l'Accents 2023 ha permès escoltar a Cambrils el nou disc de Montse Castellà; l'homenatge a Núria Feliu de la seva neboda Mirèia Feliu o l'islandès Halldor Mar; el nou disc de Marina Rossell a Riudoms; també l'estrena del nou disc de Renaldo & Clara al Camp de Tarragona en una actuació a La Violeta d'Altafulla; les actuacions de Carles Belda i Laboratoria Flamenco al Morell; els concerts de Namina i Anna Andreu a la Selva del Camp o les actuacions dels cantautors Caïm Riba i Pau Alabajos, en la primera edició de l'Accents a Vilaplana, que ha estat tot un èxit, o el concert de la valenciana Esther a Mont-roig i la del duo flamenc Miranda Fernández & Maria Paje que va sorprendre el públic que va omplir el Centre Polivalent de Miami Platja. Per últim, l'Accents ha acollit l'estrena absoluta a Botarell del projecte Dones de Paraula, un grup format per quatre artistes del Camp de Tarragona: Nerea Bassart, Maria Jacobs, Anna d'Ivori i Txell Mas.

El director artístic de l'Accents, Isaac Albesa, ha afirmat que "la valoració ha estat molt positiva perquè la qualitat artística de totes les propostes ha estat sensacional i la resposta del públic també ha estat molt bona". De cara al futur, l'Accents treballarà per mantenir una formula similar a la que s'ha dut a terme fins ara, que permeti presentar propostes de música d'autor d'arreu dels Països Catalans incorporant artistes d'arreu de l'Estat que aportin una proposta interessant, ja sigui per la vessant musical com pel compromís social de l'artista en qüestió. L'Accents també mantindrà la col·laboració amb altres agents de la ciutat, com l'Associació de Concerts de Reus, els mitjans Reus Digital i Lanova Ràdio o amb altres col·lectius que ara mateix s'està negociant.

La traca final
Tot i que oficialment l'Accents 23 ha finalitzat aquest dissabte, l'organització ha previst un petit cicle, que s'anomena Accents 10 anys La Traca Final, que arribarà amb l'objectiu de consolidar la marca Accents també a la primavera a partir de l'any vinent. Així, en aquesta traca final hi haurà els dos concerts d'Antònia Font, en la seva gira de retorn pels teatres més importants del país, el dia 9 i 10 de març, amb entrades esgotades pel primer concert i amb les últimes entrades a la venda pel segon concert; i les actuacions de la valenciana La Maria (Bartrina, divendres 23 de febrer 2024) amb el seu disc L'Assumpció, que ha estat la darrera revelació de la música d'arrel del País Valencià i el concert especial dels 10 anys del disc Maria canta copla amb Maria Rodés, el 16 de març al Bartrina.

 

Cuevas

 

 

 

Organitza

 

Logo
 
 
 
 

 

Patrocina

 

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
 
 
 
 

 

Amb el suport de

 

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
 
 
 
 

 

Mitjans oficials

 

Logo
Logo
Logo
Logo
 
 
 
 

 

Partners

 

Logo
Logo
Logo
Logo
 
 
 
 

 

 

Contacta'ns

Vols contactar amb nosaltres?
Truca'ns o envia'ns un correu.

(+34) 617 81 17 29
info@festivalaccents.cat

FacebookTwitterInstagram