29/08/2019

L'Accents 2019 oferirà una mirada a la música en eusquera amb els concerts de Jabier Muguruza, Anari i Mice a Reus

 

• Els concerts tindran lloc a la tardor als treatres Bartrina i Bràvium i als Jardins de la Casa Rull.

L'edició 2019 del Festival Accents, que tindrà lloc a la tardor a Reus i quatre localitats del Camp de Tarragona, oferirà enguany un especial de músics procedents del País Basc que canten en euskera, segons ha confirmat el programador Isaac Albesa. "L'Accents va néixer com un festival de música d'autor fa sis anys cantada bàsicament en català, però sempre hem ofert petites pinzellades en altres idiomes com ara l'anglès, el castellà, el portuguès o l'aranès. Enguany hem apostat per la proposta de tres artistes ben diferents que canten en eusquera", ha explicat Albesa, en referència a les actuacions de Jabier Muguruza (Bartrina, 2 novembre), Anari (Bràvium, 23 de novembre) i la cantautora Mice que es podrà escoltar al Jardins de la Casa Rull el dia 5 d'octubre i que inaugurarà oficialment l'Accents.
Les entrades pel concert de Jabier Muguruza es poden comprar a la web del Teatre Bartrina (www.teatrebartrina.cat) al preu de 12 euros l'anticipada; les entrades pel concert d'Anari al Bravium es poden comprar a www.entradium.com al preu de 9 euros mentre que el concert de Mice serà gratuït. Els tres concerts ofereixen tres noms referencials a la música d'autor contemporània procedent del País Basc com són dos artistes consolidats, Jabier Muguruza i Anari, i una de les artistes amb més projecció com és Mice, procedent d'Eibar.

Els concerts

Jabier Muguruza.
Teatre Bartrina. Dissabte 2 novembre. 21.00h 12/15 euros

El cantautor basc Jabier Muguruza (Irun, 1960), un dels referents de la cançó en euskera, ens oferirà al Bartrina després de la seva última visita a Reus fa sis anys a Cal Massó, un dels darrers concerts de la gira del seu quinzè disc ‘Leiho bat zabalik'. Amb aquest disc, se'ns presenta amb una transformació instrumental profunda. Ha abandonat la base acústica que li havia fet costat una llarga temporada per acompanyar-se de les guitarres elèctriques d'Ander Mujika i els ambients electrònics de Carasueño. El músic transporta la seva obra a un nou paisatge sonor.

Anari.
Teatre Bravium. Dissabte 23 de novembre. 21.00h
9/12 euros

Anari Alberdi (Azkoitia, 1970) és una de les veus més personals del panorama musical del País Basc, des que l'any 1996 va debutar amb el seu disc homònim 'Anari'. Durant la seva obra ha transitat per una narrativa molt personal, tant musical com literària, en un territori àrid però envoltant com la seva pròpia veu. Acompanyada de músics com Karlos Osinaga, Joaquín Pascual o Mikel Abrego, els seus discos 'Habiak', 'Zebra' o 'Zure aurrekari penalak' juntament amb 'Epilogo bat', han marcat fites en la tradició de la cançó d'autor en euskera, encara que musicalment ens remet a autors com Nick Cave o Bob Dylan. Des del seu debut, ha gaudit del reconeixement de crítica i públic - Rock de Lux va incloure el disc 'Habiak' a la llista dels 100 millors discos del segle XX.-, fins arribar a ser l'artista més jove a recollir un Adarra Saria, premi que ha rebut Mikel Laboa, Ruper Ordorika o Fermín Muguruza.

Mice.
Jardins Casa Rull. Dissabte 5 octubre. 13.00h.

Mice, el projecte en solitari de Miren Narbaiza, ens arribarà per primer cop a Reus ple d'atmosferes fosques, distorsió, tempos reposats, agilitat i una llum que il·lumina per sobre de tot. Un treball que emana elegància, gravat en cinta per Iñigo Irazoki i produït per Joseba Baleztena, que l'acompanyarà a Reus a la guitarra.

 

Anari

 

 

 

Organitza

 

Logo
 

 

Patrocina

 

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
 

 

Amb el suport de

 

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
 

 

Mitjans oficials

 

Logo
Logo
Logo
Logo
 

 

Partners

 

Logo
Logo
Logo
Logo
 

 

 

Contacta'ns

Vols contactar amb nosaltres?
Truca'ns o envia'ns un correu.

(+34) 617 81 17 29
info@festivalaccents.cat

FacebookTwitterInstagram