27/11/2019

El pop d’El Petit de Cal Eril i Espaldamaceta arriben aquest cap de setmana a Riudoms i Alcover de la mà de l’Accents

• El concert de dissabte a les 20h al Teatre Auditori del Casal Riudomenc serà l'última oportunitat del 2019 per escoltar en directe el disc ‘Energia fosca' perquè ja ha esgotat les entrades per la resta dels concerts de la gira a Catalunya.

• D'altra banda, Juan José González torna a l'Accents després de la seva actuació de fa dos anys. Ara ho farà en format trio al Convent de les Arts d'Alcover amb un nou disc en català.

Dues de les propostes més interessants del pop independent en català que es poden escoltar a l'actualitat, protagonitzaran els concerts del cap de setmana del Festival Accents (www.festivalaccents.cat). Dissabte 30 de novembre a les 20h, El Petit de Cal Eril presentarà el disc ‘Energia Fosca', al Teatre Auditori del Casal Riudomenc i Espaldamaceta presentarà ‘Millor que mai' diumenge 1 de desembre a les 19h al Convent de les Arts d'Alcover. Seran dos concerts molt especials. En el cas d'El Petit de Cal Eril serà un concert especial perquè és l'últim concert del 2019 a Catalunya amb entrades a la venda ja que ha esgotat tot l'aforament previst pel seu concert a la Sala Apolo de Barcelona a finals d'any. També el concert d'Espaldamaceta serà especial ja que l'artista compartirà una copa de vi de la DO Catalunya o un vermut Miró de Reus, els dos patrocinadors de l'Accents, amb els assistents en acabar el concert i podrà signar exemplars del seu disc, el primer en català de la seva trajectòria.

Entrades anticipades
Les entrades anticipades pel concert d'El Petit de Cal Eril ja es poden adquirir al preu de 14 euros a www.casalriudomenc.cat i les entrades per Espaldamaceta al preu de 11 euros (8 pels Amics CA) a www.conventarts.cat

Els concerts

El Petit de Cal Eril
Sabem que l'expansió accelerada de l'univers no s'explicaria sense la presència d'una misteriosa energia fosca. Una energia que s'intueix, que ha d'existir però que ningú ha pogut percebre mai. El Petit de Cal Eril se suma a aquesta hipòtesi amb un nou recull de cançons que travessen el cosmos per generar al seu voltant una força gravitacional imparable. Com les esferes blaves que en presideixen la portada.
El nou disc "Energia fosca" entra en íntima col·lisió amb els immediatament precedents "La força" (2016) i el celebrat "△" (2018). Ve a arrodonir un cicle de creixement forjat des de la base per un grup que defensa el seu projecte en primera persona, des de la trinxera i amb la màxima tenacitat: sense parar de tocar en directe i amb un inusitat ritme de producció de discos.

El Petit de Cal Eril: Artur Tort (teclats), Dani Comas (baix), Ildefons Alonso (bateria), Jordi Matas (guitarra de dotze cordes i teclats) i Joan Pons (veu i guitarra).

Espaldamaceta
José Juan González, ànima d'Espaldamaceta, presenta ‘Millor que mai', el seu setè disc, acompanyat per Gerard Joan (bateria, sampler i veus) i Oriol Maymó (baix, veus, sampler i sintetitzador), amb cançons més curtes i concises que fugen dels tempos baixos i el caràcter trist que ens tenia acostumats.

Al llarg de ‘Millor que mai' trobem noves sonoritats que mai abans s'havien sentit en els anteriors treballs d'Espaldamaceta, motiu pel qual trobem, al darrere d'aquest disc, a Jordi Casadesús (La Iaia, Núria Graham) com a productor. La barreja de caixes de ritmes, teclats i sintetitzadors analògics amb melodies pop que romanen a la memòria, fan de Millor que mai un viatge d'emocions i paisatges diversos. La temàtica de les cançons canvia mentre avança aquest viatge. Així, obre el disc una enèrgica Igual igual que parla de la manipulació, de l'amor i del desamor, del pas del temps i d'entendre que, de vegades, el problema podem ser nosaltres mateixos. Tota una barreja d'estats emocionals, que alternen també referències i estils musicals. D'aquesta manera trobem sonoritats mexicanes a Petons als dits, referències tropicals a Us estimeu i picades d'ullet més electròniques.

 

Petit

Espaldamaceta

 

 

 

Organitza

 

Logo
 

 

Patrocina

 

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
 

 

Amb el suport de

 

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
 

 

Mitjans oficials

 

Logo
Logo
Logo
Logo
 

 

Partners

 

Logo
Logo
Logo
Logo
 

 

 

Contacta'ns

Vols contactar amb nosaltres?
Truca'ns o envia'ns un correu.

(+34) 617 81 17 29
info@festivalaccents.cat

FacebookTwitterInstagram